Brasilialaisen jujutsun 10-kertainen maailmanmestari Roger Gracie on avautunut omakohtaisista kokemuksistaan koronaviruksesta.

38-vuotias sairastui maaliskuussa ikävään tautiin ja oli todella huonossa kunnossa.

– Olin todella pahasti vuoteenomana. On hyvä puhua, koska monilla ei ole mitään käsitystä, mitä tämä tarkalleen on. He ajattelevat, että he eivät saa koskaan tartuntaa. Minä vietin sängyssä kymmenen päivää, minulla oli 40 astetta kuumetta ja yskää, Gracie avasi tilannetta Globo-lehden mukaan.

Miehen mukaan ihmisten täytää alkaa ottamaan pandemia tosissaan.

– On paljon ystäviä, joiden kanssa olen puhunut ja jotka ajattelivat, että minulle ei tulisi tätä, koska olen terve ja nuori. Monet kuitenkin kuolevat. Ystäväni Italiassa oli 35-vuotias maratonjuoksija ja kuoli. Opettajani tyttöystävän serkku on 30-vuotias ja on sairaalassa.