Kansainvälinen ampumahiihtolitto IBU ottaa supersprintin mukaan ensi kauden ampumahiihdon maailmancupin ohjelmaan. Päätös ei ole ollut kaikkien urheilijoiden mieleen.

– Tämä voi olla maailmancupin kokonaistilanteessa hyvin ratkaiseva. Päätös on siis outo, Ruotsin Jesper Nelin sanoo Aftonbladetille.

Supersprintti on hyvin nopeatempoinen kilpailumuoto ja siinä voi pahimmassa tapauksessa olla epäonnella iso merkitys. Finaaliin pääsee karsinnan 30 parasta urheilijaa. Loppukilpailussa hiihdetään lyhyttä kilometrin lenkkiä ja ammutaan neljä kertaa.

Supersprintti nähdään ensimmäisen kerran tulevan kauden päätösviikonlopussa Holmenkollenilla, Oslossa.

– Minusta on hyvin erikoista laittaa kisa päätösviikonlopulle, kun kaikki kisaavat. Kisa on tiukka, joten kaatumisen tai sauvarikon riski on normaalia suurempi. On surullista, kun tällaiset asiat ratkaisevat maailmancupin kokonaistilanteen, Sebastian Samuelsson kommentoi puolestaan SVT:llä.