Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n draft keräsi normaaliin tapaan suuren kiinnostuksen. Tapahtuman järjestäminen kokonaan etänä muistutti tilanteesta tällä hetkellä, mutta muuten NFL on selvinnyt korona-ajasta varsin pienin kolhuin.

Kausi NFL:ssä ehdittiin hyvin pelata loppuun ennen koronan iskemistä ja uuden kauden alkuun on vielä kuukausia aikaa. Normaalisti kausi käynnistyisi syyskuussa ja tästä NFL pitää kiinni ainakin toistaiseksi.

NFL-pomo Roger Coodell on jo aiemmin kertonut suunnitelmasta julkaista otteluohjelma 9. toukokuuta. Tietoja on kuitenkin tihkunut siitä, että NFL on tehnyt myös varasuunnitelmia. Tunnettu urheiluselostaja Bob Costas sanoi ”hyvin lähellä oleviin lähteisiin” viitaten, että kauden alkua saatetaan siirtää marraskuulle.

– Yksi suunnitelma on aloittaa NFL marraskuussa ja Super Bowl pelattaisiin maaliskuussa, mikä olisi järkeenkäypää. Se ilman muuta myös onnistuisi. Aikataulullisesti ja ihmisten kiinnostuksen kannalta se olisi ok, Costas sanoi Fox Newsille.

Talvi on kuitenkin asia joka täytyy ottaa huomioon.

– On eri asia pelata playoffs-pelejä arktisissa oloissa Green Bayssa tai Chicagossa tammikuussa kuin pelata sarjakauden pelejä silloin, Costas huomautti.