Unelmien liikuntapäivä 10.5. liikuttaa perinteisesti työpaikoilla ympäri Suomen. Tänä vuonna koronavirustilanne vaikuttaa Unelmien liikuntapäivään niin, että se toteutetaan vastuullisesti kodeissa ja somessa. Päivä tarjoaa silti mahdollisuuden työntekijöiden aktivointiin.

Haastavina aikoina liikkumisen merkitys korostuu entisestään. Poikkeusolojen vuoksi moni tekee töitä kotoa käsin etänä, mikä tuo mukanaan uudenlaisia haasteita. Ergonomiassa on usein parantamisen varaa ja arjen muutokset kuormittavat kehon lisäksi myös mieltä.

– Liikkuminen voi helposti jäädä todella vähäiseksi, kun tavalliseen arkeen ja työpäivään kuuluvat rutiinit jäävät pois. On tärkeää kiinnittää huomiota myös henkiseen jaksamiseen. Liike auttaa kehoa ja mieltä palautumaan arjen rasituksesta, Olympiakomitean erityisasiantuntija Matleena Livson sanoo.

– Pienikin liike on hyvästä. Ei tarvitse lähteä 10 kilometrin lenkille positiivisten vaikutusten saamiseksi. Jo lyhyt venyttely- tai jumppatuokio, kävelyllä käynti tai vaikka kokoukseen osallistuminen seisten kannattaa, Livson muistuttaa.

Unelmien etätyöpäivä

Unelmien liikuntapäivä kannustaa työyhteisöjä liikkumaan – myös etätöissä. Liikuttamisen lisäksi päivä auttaa jalkauttamaan yhteisiä tapoja toimia ja luo yhteisöllisyyden tunnetta. Yhteiset liikkumishetket työpäivän aikana tuovat hyvää mieltä, naurattavat ja luovat keskustelua. Juuri yhteisöllisyyttä kaivataan sosiaalisen eristäytymisen aikana enemmän kuin koskaan.

Unelmien liikuntapäivä osuu tänä vuonna sunnuntaille, mutta etkot ja jatkot voi järjestää esimerkiksi perjantaina 8.5. tai maanantaina 11.5. Mahdollisuuksia on monenlaisia myös poikkeusoloissa: ohjattuja virtuaalisia taukojumppia, liikunnallisia etäkokouksia, porraspäiviä ja kilometrikisoja! Millainen on teidän unelmien etätyöpäivä?

#Unelmienliikuntapäivä – näin olet mukana:

  1. Jaa kuvasi, videosi tai muu sisältö somessa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Voit lisätä myös omia aihetunnisteitasi.
  2. Kannusta kaverit, lapset, vanhemmat, isovanhemmat, työkaverit, oppilaat ja kaikki muutkin liikkumaan. “Minä liikun näin, miten sinä liikut?“

Lähde: Olympiakomitean tiedote