Urheiluseurat ovat kaikkialla enemmän tai vähemmän vaikeuksissa tällä hetkellä, mutta kekseliäisyyttä löytyy ja seurat tekevät parhaansa yhteisen hyvän eteen koronapandemian torjunnassa. Niin myös japanilainen baseballseura Hanshin Tigers.

Tigers pelaa historiallisella Koshien Stadiumilla Nishinomiyassa Osakan kaupungin liepeillä. Stadion on katettu vain osittain ja seura oli hankkinut 4500 sadeviittaa niille kausikorttilaisille, joiden paikka on taivasalla.

Baseballia ei nyt pelata Japanissakaan ja tuskin hetkeen pelataankaan ainakaan yleisön edessä, joten entinen osakalaisseura päätti lahjoittaa sadeviitat vanhalle kotikaupungilleen ja sen terveydenhoitoalan työntekijöille.

– Niille on luultavasti käyttöä aika rajallisesti, mutta lähetimme ne siinä toivossa, että pystymme täydentämään vajavaisia varastoja edes jollain tapaa, seuran baseball-puolen johtaja Osamu Tanimoto sanoi Japan Timesille.

Lahjoitus otettiin kiitollisena vastaan Osakan kaupungissa. Pormestari Ichiro Matsui kuvaili tukkua käyttämättömiä sadeviittoja ”hyväksi vaihtoehdoksi paremman puutteessa”.