Kolminkertainen karaten Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti Elena Quirici on pitänyt Tokion olympialaisia uransa päätähtäimenä, sillä karate ei ole mukana enää 2024 Pariisin kisoissa. Quiricille olympialaisten siirtäminen osoittautui onnenpotkuksi, sillä tällä hetkellä hänestä ei ole suoriutumaan edes arkisista asioista.

Quirici loukkasi oikean kätensä turnauksessa Dubaissa alkuvuodesta, mutta jatkoi seuraavaan turnaukseen ja sen jälkeen harjoittelua sen jälkeen sillä seurauksella, että vasemman käden peukalo loukkaantui myös pahasti.

– En ensin mennyt lääkäriin, kun sanottiin että hoidetaan vain hätätapauksia, Quirici viittasi jo alkaneeseen koronakriisiin Blickin haastattelussa.

Lopulta oli pakko mennä ja kummastakin kädestä löytyi pahoja lihasrepeämiä muiden vammojen ohella. Lopputuloksena toinen käsi kipsattiin kuudeksi viikoksi ja toinen neljäksi.

– Tällä hetkellä en voi käyttää käsiäni lainkaan, en todellakaan lainkaan.

– Jos haluan juoda, äitini tai ystäväni joutuu kaatamaan juoman lasiin eteeni – ja laittamaan siihen pillin.

Päivittäisasiat eivät suju ihan normaalilla tavalla muutenkaan.

– Kestää ikuisuuden pukeutua. Onneksi nyt ei pysty lähtemään kovin paljon ulos muutenkaan, joten ei haittaa niin paljon vaikka olisin pyjamassa vähän pidempäänkin, Quirici naurahtaa.

Jos olympialaiset olisi järjestetty tänä kesänä, Quiricia olisi tuskin lääkärillä nähty.

– Olisin varmaan purrut hammasta ja kestänyt asian. Sen tilaisuuden olisin ehdottomasti käyttänyt joka tapauksessa.