Koronavirus on muuttanut urheilijoiden arkea, mutta poikkeusaika koettelee myös valmentajia: ”Se on varmasti pahinta tässä tilanteessa”

© Kuva: Getty Images

Urheilupaikat ovat suljettuina, kisoja on peruttu tai siirretty yksi toisensa jälkeen – elämme tilanteessa, joka muuttaa urheilijan arkea monin tavoin.

Olympiakomitean valmennusosaamisen asiantuntija Pia Pekonen kannustaa itseohjautuvuuden ja vastuunkannon kehittämiseen.

– Tässä hetkessä etenkin nuoren urheilijan kohdalla yksinkertaiset yhdessä sovitut tavoitteet voivat helpottaa henkisesti ja opettavat itseohjautuvuuteen ja vastuuseen. Urheilijat varmasti treenaavat tänäkin aikana, mutta keskeistä on se, että keskitytään myös laatuun sekä seurataan ja analysoidaan kehittymistä. Tilanne voidaan nähdä oppimisprosessina, kunhan tunnistetaan se taso, minkä verran kukin urheilija on valmis ottamaan itse vastuuta, hän sanoo Olympiakomitean sivuilla.

Pekonen peräänkuuluttavat myös valmentajan ja urheilijan yhteistyötä ja mahdollisuutta ottaa aikaa keskustelulle.

– Juuri nyt olisi urheilijoilla ja valmentajilla myös hyvä mahdollisuus keskustella yhdessä urheilijan elämän kokonaisuudesta ja elämän rytmittämisestä. Mitä esimerkiksi urheilijan kaksoisuran näkökulmasta tarkoittaa, että kisat siirtyvät pidemmälle tulevaisuuteen? Voisiko nyt keskittyä vaikka enemmän opiskeluun ja panostaa siihen? he pohtivat.

Lähde: Olympiakomitea


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.