Vasta helmikuussa tanskalaisnyrkkeilijä Sarah Mahfoud nousi IBF-liiton maailmanmestariksi ja edessä piti olla lisää kovia otteluita vielä tänä vuonna. Toisin kävi ja tällä hetkellä Mahfoud testaa ja hoitaa koronapotilaita Bispebjergin sairaalassa.

Mahfoudin tili ammattilaisena on puhdas – 10 ottelua ja yhtä monta voittoa. Ajatukset olivat vielä pari kuukautta sitten täysin nyrkkeilyssä, mutta muutos on ollut nopea.

– Tuntuu kuin MM-ottelusta olisi aikaa todella paljon. Kaikki on kääntynyt 180 astetta – siitä kun odotti mahdollisuutta vielä isompiin otteluihin siihen, että nyrkkeily on kokonaan keskeytetty. Se on outoa ja valitettavaa, mutta eihän sille mitään mahda, Mahfoud sanoi BT Sportille.

Mahfoud ei kuitenkaan makaa kotisohvalla ja odottele paluuta kehään, vaan tarttui nopeasti toisiin toimiin. Hän on kouluttautunut nyrkkeilemisen ohella sosiaaliavustajaksi ja opiskelee parhaillaan sairaanhoitajaksi. Takana on jo kolme harjoittelujaksoa hoitokodeissa ennen tätä. Hän on myös Bispebjergin sairaalassa auttamassa koronapotilaiden hoidossa.

– Tiesin että harjoittelu seuraavan nyrkkeilyotteluun olisi joka tapauksessa pitkä ja terveydenhoidon koulutukseni myötä ajattelin, että minun täytyy ilman muuta auttaa.

– Otaksuin että sairaalajärjestelmä on aikamoisen paineen alla, joten lähdin mukaan väliaikaiseksi lisäavuksi.