Tokion olympialaiset siirrettiin tältä kesältä jo vuotta eteenpäin. Nyt on alkanut nousta kuitenkin epäilyksiä sen suhteen, voidaanko kisoja järjestää ensi vuonnakaan koronapandemian takia. Asian myönsi suoraan järjestelykomitean johtaja Toshiro Muto perjantaina.

Japani on koronan takia poikkeustilassa ja Muton mukaan mitään takeita ei ole siitä, miten tilanne tästä eteenpäin kehittyy. Japanin poikkeustila jatkuu ainakin nyt suurissa osissa maata kuukausia.

– En usko, että kukaan pystyy sanomaan, onko se [virus] mahdollista saada kontrolliin seuraavaan kesään mennessä. Emme missään nimessä ole siinä asemassa, että voisimme antaa selkeää vastausta, Muto sanoi lehdistötilaisuudessa.

Tokion olympialaisten on määrä alkaa uuden aikataulun mukaisesti 23. heinäkuuta 2021 ja paralympialaisten sen jälkeen 24. elokuuta.