Pesäpallolla tiukka tavoite aikaan jälkeen koronan: ”Haluamme olla se laji, joka avaa ensimmäisenä”

© Kuva: Juha Tamminen

Koronatilanne hyydytti pahasti talvisarjat ratkaisuvaiheisiinsa ja ns. kesäsarjojen osalta kauden alku puolestaan venyy vielä tuntemattomaan ajankohtaan. Suunnitelmia tehdään kuitenkin koko ajan erilaisten vaihtoehtojen varalle.

Ennen kaikkea jalkapallon Veikkausliiga ja pesäpallon Superpesis odottavat vihreän valon pilkahdusta. Sarjat halutaan luonnollisesti käyntiin heti kun järkevästi on mahdollista. Pesäpallonkaan osalta päivämääriä ei luonnollisesti voida lyödä lukkoon, mutta tavoite on selkeä.

– Olemme laittaneet hiljaisen tavoitteen, että haluamme olla se laji, joka avaa ensimmäisenä. Olemme tehneet taustalle erilaisia, vähän niin kuin liukumamalleja, Superpesiksen urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari kertoo Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa.

Huotarin mukaan vaihtoehtoisia tapoja kauden aloittamiselle on mietitty useita.

– Kykenemme lähtemään aika ketterästikin liikkeelle ja reagoimaan sen mukaan, voidaanko pelejä pelata lainkaan, voidaanko niitä pelata jollakin järjestelmällä pienemmälle yleisölle tai pystytäänkö luomaan sellainen malli, jossa ne pelataan tyhjille katsomoille vai missä vaiheessa katsojat saavat tulla.

Huotari painottaa samalla, että kyse ei ole pelkästään pääsarjoista. Etenkin jos kauden alku venyy, huomioon pitää ottaa koko sarjajärjestelmän tarpeet.

– Periaatteemme on ”kaikkien pesistä” eli koitamme järjestää mahdollisimman superpesiksen lisäksi mahdollisimman hyvin ykköspesikset, suomisarjat ja nuorten sekä lasten pesikset. Sehän tarkoittaa käytännössä, että koko kokonaisuuden täytyy toimia, Huotari sanoo.

Superpesisseuroille on kerrottu suunnitelmista, joiden mukaan kausi alkaisi 1. heinäkuuta, mutta toiveissa on edelleen päästä liikkeelle jo kesäkuun puolella.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.