Kaikki urheilutapahtumat ovat käytännössä pysähdyksissä myös Yhdysvalloissa koronakriisin takia. Floridassa showpainin WWE-tapahtumat katsottiin kuitenkin yhtenä osana ”olennaiseksi” yhteiskunnan kannalta ja näin osavaltiossa painitaan nyt virallisen luvan kanssa.

Äkkiseltään Floridan päätös tuntuu jokseenkin kummalliselta, mutta takana on outo vyyhti, joka saattaa hyvinkin selittää asian. Showpainia Floridassa pyörittää nimittäin lajin guru Vince McMahon ja hänellä on vaimonsa Lindan kanssa hyvin tiivis suhde Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Trump on jo vuodesta 2013 ollut myös McMahon WWE-järjestön Hall of Famen jäsen.

McMahon on lisäksi jäsenenä presidentin neuvonantajaryhmässä koronakriisiin liittyen.

Linda McMahon puolestaan oli viime vuoteen saakka Trumpin hallinnossa puheenjohtajana pienten yritysten asioita käsittelevässä komiteassa ja toimii nyt ”America First Action” -lobbausryhmässä, joka tällä viikolla luovutti 18,5 miljoonaa dollaria Trumpin edessä olevaan presidentinvaalikampanjaan.

Samana päivän Floridan kuvernööri Ron DeSantis julisti, että kansa tarvitsee näinä aikoina ”uutta sisältöä” kulutettavaksi. Samalla tehtiin täysi U-käännös, jonka myötä ammattilaisurheilu Floridassa avattiin uudestaan ilman katsojia ja samalla myös WWE-tapahtumat. DeSantis puolestaan valittiin virkaansa vahvalla Trumpin tuella.

Näin ollen Floridassa painitaan taas.

Lähde: Blick.ch