Suomen alppihiihtolegenda Tanja Poutiainen-Rinne on valittu isoon luottamustehtävään.

Ski Sport Finland tiedottaa, että arvokisamenestyjä Poutiainen-Rinne on nimetty kansainvälisen hiihtoliiton alppihiihdon johtoryhmään, FIS Alpine Executive Boardiin.

Nimityksen myötä Poutiainen-Rinne toimii myös alppihiihdon komiteassa. Alppihiihdon johtoryhmä toimii kansainvälisen hiihtoliiton hallituksen lajijohtoryhmänä, jossa tehdään viimeisimmät lajikohtaiset päätökset ja ”siunaukset” alla toimivien komiteoiden esityksiin.

Janne Leskinen on toiminut kansainvälisen hiihtoliiton alppilajien johtoryhmässä kymmenien vuosien ajan, mutta siirtyy nyt luottamustehtävästään sivuun.

– Tämä tuntuu hienolta päästä mukaan päättämään maailmanlaajuisesti lajin kehittämisestä ja tekemisestä. Tehtävä ei ole sellainen missä ajetaan ensisijaisesti maan asioita vaan yleisesti alppihiihdon etua ja asemaa, mutta ei ole myöskään itsestään selvää, että näin korkealla kansainvälisen hiihtoliiton lajista päättävässä johtoryhmässä saa olla mukana heti perään toinen suomalainen, Poutiainen-Rinne kommentoi tiedotteessa.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote