Suomea aina 21-vuotiaaksi asti edustanut nyt 28-vuotias Henri Laaksonen pelaa tennistä Sveitsin lipun alla, mutta kaksoiskansalaisuuden omaava pelimies on edelleen hyvinkin puoliksi suomalainen. Koronakriisin alla hän palasikin Suomeen harjoittelemaan.

Laaksosen isä on sveitsiläinen ja äiti suomalainen ja tällä hetkellä ATP-rankingissa sijalla 137. oleva Laaksonen on Sveitsin kolmospelaaja Roger Federerin ja Stan Wawrinkan jälkeen. Sen myötä hän edustaa Sveitsiä säännöllisesti myös Davis Cupissa.

Seuratasolla Zürichissä pelaava Laaksonen päätti nyt kuitenkin siirtyä äitinsä kotimaahan ja ehti juuri siirtyä Suomeen ennen matkustusrajoitusten voimaan tuloa. Pääkaupunkiseudulla sveitsiläisen Blickin mukaan majaileva Laaksonen näkee harjoitteluolot Suomessa tällä hetkellä selvästi parempina. Sveitsissä kaikki kentät ovat käytännössä suljettuina.

– Täällä voin 5-10 muun suomalaisen tennisammattilaisen kanssa edelleen harjoitella. Ja lisäksi jos täälläkin hallit suljettaisiin, Suomessa on paljon tilaa. Kohta voi myös jo pelata ulkona, Laaksonen kuvaili lehdelle.

– Tenniskentällä on kaksi ihmistä, joita erottaa toisistaan 20 metriä – se ei ole ongelma.

Loukkaantumisista kärsineen Laaksosen rankingsijoitus on ollut laskussa, mutta tähtäimessä on tiukasti paluu sadan parhaan joukkoon. Koska ATP-pisteitä sitten pääsee taas keräämään, on toinen asia. Odotuksissaan Laaksonen on varovainen.

– Epäilen että turnaukset eivät ala vielä kesällä. Uskon myös, että tarvitaan melkoisesti onnea, jos US Open pystytään pelaamaan. En ole myöskään varma päästäänkö tänä vuonna pelaamaan vielä Davis Cupia.