Talent Suomi- ohjelman voittaja on selvillä! – Koronavirus vaikutti osallistujiin: ”Ei oikein voi vielä edes käsittää mitä tapahtui”

© Kuva: Getty Images

Sunnuntai-iltana 5.4. MTV3-kanavalla nähdyn viihdeohjelman Talent Suomi 2020 voittoon ylsi Tampereen Voimistelijoiden akrobatiavoimistelun ryhmä Akrotaiturit.

Yhteensä 25 eri ikäisen voimistelijan ryhmää edusti finaalissa yhdeksän voimistelijaa, sillä koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan takia finaalissa sai olla mukana, valmentajat mukaan lukien, vain kymmenen henkilöä.

– Tämä on aivan siistiä, ei oikein voi vielä edes käsittää mitä tapahtui, voimistelijat kommentoivat voittoaan tv-lähetyksen jälkeen.

Talent Suomi -esiintymisissä nähtiin voimistelijoita Tampereen Voimistelijoiden viidestä eri ryhmästä.

– Meillä oli alunperin tarkoitus rakentaa finaaliin 25 voimistelijan spektaakkeli, mutta kokoontumisrajoitus laittoi suunnitelmat uusiksi. Olisi ollut hienoa saada kaikki urheilijat mukaan finaaliin, mutta pidetään isommat voittobileet sitten poikkeustilan purkauduttua. Voittorahat 30 000 euroa tullaan sijoittamaan akrobatiavoimistelun olosuhteita Tampereella parantavaan, tulevan hallihankkeen pesämunaksi, valmentajana finaalilähetyksessä mukana ollut Lotta Nuppola kertoo.

Akrotaitureiden matka kohti Talent Suomi -finaalia alkoi jo kesällä 2019, kun Tampereen Voimistelijoiden akrobatiavoimistelun vastuuvalmentaja Sanni Suominen ilmoitti voimistelijat mukaan kilpailuun ryhmän Turussa nähdyn Suomi Gymnaestrada-hallinäytöksen esityksellä.

Motiivina tv-ohjelmaan ilmoittautumiselle oli myös voimistelijoiden halu tuoda lajilleen lisää näkyvyyttä Suomessa.

– Haluamme ihmisten tietävän, kuinka upea laji akrobatiavoimistelu on. Tavoitteenamme on olla mukana lajin kehitystyössä ja levittää tietoa siitä, jotta harrastusmahdollisuudet Suomessa kasvaisivat, Akrotaiturit kommentoivat.

Akrobatiavoimistelua voi Suomessa harrastaa 49 eri voimisteluseurassa ja lajin kilpailulisenssejä on 2900 urheilijalla. Akrobatiavoimistelussa kilpaillaan yleensä pareina, trioina tai nelikoina huimia heittoja ja nostoja sisältävillä suorituksilla. Suuremmilla ryhmillä lajissa esiinnytään ja osallistutaan näytöskilpailuihin.

Lähde: Voimisteluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.