Täyden matkan triathlon – vajaa 4 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja reilu 42 kilometriä juoksua eli maraton – tuntuu järjenvastaiselta touhulta monen mielestä. Kun joku suoriutuu urakasta kotioloissa, ihmettelyä riittää vielä enemmän.

Juuri näin kuitenkin teki kolminkertainen Havaijin Ironman-kisan voittaja saksalainen Jan Frodeno. Frodeno veti koronatilanteen suitsemanakin täysimittaisen kisan läpi – yksin ja kotonaan.

Frodeno ui kotonaan Gironassa, Espanjassa ensin vastavirtajärjestelmällä varustetussa uima-altaassaan vajaan nelikilometrisen, polki sen jälkeen rullien päällä 180 kilometriä ja juoksi lopuksi maratonin juoksumatolla. Aika? 8 tuntia 33 minuuttia ja 40 sekuntia.

– Joskus pitää olla hulluja ideoita, Frodeno naurahti Kronen Zeitungin mukaan.

Tempauksella kerättiin samalla rahaa hyväntekeväisyyteen ja Frodeno pääsee luovuttamaan peräti 200 000 euroa, josta osa menee koronanvastaiseen taisteluun Gironassa ja toinen puolikas urheiluun liittyvälle hyväntekeväisyysjärjestölle.