Vapaaehtoispohjalta toimiva varainkeruujärjestö Japan Heart kerää varoja suojavarusteisiin koronavirusta vastaan ja on saanut mukaan ”Japan Mask Project” -kampanjaansa Japanin suurimpia urheilutähtiä. Järjestön hyväntekeväisyyshuutokaupassa on tämän myötä tarjolla varsin harvinaisia kohteita.

Tähtiurheilijat eivät ole suoraan lahjoittaneet rahaa kampanjaan, vaan käytännössä ottaneet vain kynän käteensä ja piirtäneet nimikirjoituksensa. Saattaa hyvinkin silti olla, että tämä tuo tuhdin potin huutokapassa.

Japan Timesin mukaan Japanin jalkapallomaajoukkueen pitkäaikainen pelaaja Yuto Nagamoto lahjoitti huutokauppaan signeeratun maajoukkueen peliasun. LA Angelsissa pelaava baseballtähti Shohei Ohtani puolestaan toimitti huutokauppaan nimikirjoituksellaan varustetun baseballmailan.

– Tämä on varmasti raskasta kaikille, mutta monet ihmiset mukaan lukien terveydenhoitoalan työntekijät tekevät lujasti töitä ratkaistakseen tämän, Ohtani sanoi seuran välittämässä lausunnossaan.

– Toivon että tämä auttaa heitä. Uskon että voimme tukea toisiamme tämän läpi ystävällisyydellä, arvostuksella ja toisiamme ajattelemalla.

Huutokauppa jatkuu aina myöhään sunnuntai-iltaan saakka.