Kansainvälinen minigolfliitto World Minigolf Sport Federation (WMF) on myöntänyt Kuopion Bellanpuiston citygolfkentälle vuoden 2021 World Adventure Golf Masters -maailmanmestaruuskisat (WAGM). Päätös sinetöitiin liiton kokouksessa huhtikuussa. Kuopiolaiset kisajärjestäjät saavat arvokasta kokemusta ennen suurkoitosta tämän vuoden syyskuussa kun Bellanpuisto isännöi kansainvälistä Finnish Adventure Golf Masters -kisaa (FiAGM).

Molempien tapahtumien kisajärjestelyistä vastaa uusi kuopiolainen minigolfseura Kuopio Adventure Golf Club ry. Seuran perustaja ja puheenjohtaja on Bellanpuiston yrittäjä Antti Pakkala.

Pakkala kertoo, että Bellanpuiston 18-reikäinen kenttä on alusta lähtien suunniteltu kisoja silmällä pitäen.

– Suomen Ratagolfliiton edustajat kävivät viime kesänä tutustumassa kenttäämme ja Bellanrannan alueeseen. City Golf Europen suunnittelema ja rakentama kaunis Kallaveden rannalla sijaitseva kenttämme sekä Matkailukeskus Saanan ravintola-, kokous- ja saunatilat tekivät suuren vaikutuksen liiton edustajiin. Sen jälkeen kisahakemukset olikin helppoa saada läpi Suomen Ratagolfliitossa ja WAGM:ssä, kertoo Pakkala tyytyväisenä.

Viisipäiväinen tapahtuma kokoaa minigolfaajia kaikkialta maailmasta

World Adventure Golf Masters -kisassa pelataan maailmanmestaruudesta MOS-tyyppisellä radalla 9.-13.6.2021. Tämä Minigolf Open Standard -kategoriaan kuuluva ratatyyppi on kehitetty pääsääntöisesti ns. seikkailuradoille eli Adventure Golf -tyyppisille radoille, jollaista myös Bellanpuisto edustaa. Käytännössä kaikki uudet minigolfkentät rakennetaan nykyään MOS-tyyppisiksi. Muita ratatyyppejä ovat huopa, eterniitti ja betoni, joilla kaikilla kisataan.

Kuopioon odotetaan ensi vuoden kesäkuussa yli sata osallistujaa kaikista maanosista. Kisaan kuuluu kaksi virallista harjoituspäivää sekä kolme kisapäivää. Finaali pelataan sunnuntaina 13.6.2021. Tapahtuman avajaisia vietetään Kallavedellä risteillen ja Matkailukeskus Saanassa, jossa järjestetään myös tapahtuman banketti ja palkintojenjako.

FiAGM kisataan toukokuun sijaan syyskuussa 2020

Bellanpuisto oli jo alkuvuodesta Suomen Ratagolfliiton kisakalenterissa. Toukokuussa 2020 järjestettäväksi suunniteltu, kansainvälinen Finnish Adventure Golf Masters -kisa (FiAGM) siirtyy koronatilanteen vuoksi syksyyn. Tapahtuman uusi ajankohta on 19.-20.9.2020. Liiton hallitus päätti kesän kilpailukalenterin muutoksista viime viikolla.

Finnish Adventure Golf Masters -tapahtumassa kisataan kahden päivän aikana useissa eri sarjoissa. Kisaohjelmassa on myös noviisisarja pelaajille, jotka eivät aiemmin ole osallistuneet Suomen Ratagolfliiton kisoihin.

Kesän 2020 avauksesta tiedotetaan myöhemmin

Bellanpuiston citygolfkenttä avataan yleisölle toukokuun aikana. Tarkemmasta avausajankohdasta ja pelaajien ohjeistuksesta tiedotetaan sen jälkeen, kun hallitus 3.5.2020 linjaa rajoitusten purkamisen aikataulua.

Lähde: Tiedote