Ylen haastattelema kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen teki viime vuoden lopussa suuren päätöksen ja päätti jättää ylimääräiset työt pois, jotta voisi keskittyä pelkkään huippu-urheilijan elämään.

Kämäräinen ilmoitti jo aiemmin, että pitkä kilpailu-ura päättyy syksyn 2020 Ruotsi-otteluun. Samalla hän tavoitteekseen heittää Tokion olympialaisissa tänä kesänä.

Kämäräinen laski unelmansa maksavan 35 000 euroa. Koska viime kauden tulostaso ei riittänyt urheilija-apurahan saamiseen, hän otti summasta puuttuvan rahan lainana.

Koronaviruspandea muutti kuitenkin yllättäen tilanteen täysin. Suomalainen ei tiedä tällä hetkellä, mitä tehdä.

– Kohdallani on paljon kysymysmerkkejä ja nyt tarvitsen hetken mietintätauon. Sen olen oppinut, että kun isot tunteet valtaavat mielen, niin päätöksiä ei kannata tehdä liian nopeasti, Kämäräinen sanoo Ylelle.

34-vuotias Kämäräinen kertoo kehittyneensä jo huomattavasti talven ja kevään aikana.

– Jos tällä reseptillä pääsisin vielä vuoden vetämään, niin jestas missä kunnossa voisin olla. Se on kuitenkin vesiselvää, että taloudellista puolta en voi toista vuotta vetää näin. En voi enkä halua.

Hän ei tiedä vielä jatkuuko Tokion olympialaisiin 2021.

– Voisin päättää, että heitän kesällä minkä heitän ja syksyllä sanon, että sayonara. Mutta jos katson kesällä 2021 olympialaisia kotona ja ajattelen, että ”mitä jos”, niin se skenaario on ihan kaamea.