WBA:n hallitseva nyrkkeilyn maailmanmestari Manny Pacquaio on sysännyt ajatukset tulevista otteluista sivuun tällä hetkellä. Pacquaio keskittyy omien sanojensa mukaan nyt kotimaansa Filippiinien väestön auttamiseen koronakriisin yli.

Pacquaio tähdentää, että nyrkkeilynkin on ensin kukistettava koronapandemia.

– En ajattele nyt nyrkkeilyä, vaan tätä ongelmaa, tätä pandemiaa. Ja kansaamme. Sen takia olen joukkokokoontumisia kuten nyrkkeilyotteluita ja muita urheilutapahtumia vastaan, Pacquaio sanoi Cignal TV:lle.

– Ellemme tee näin, emme pysty ratkaisemaan tätä ongelmaa.

Pacquaio on itse lähtöisin varsin vaatimattomista oloista ja tietää hyvin millainen tilanne Filippiinien köyhemmän väestönosan keskuudessa tällä hetkellä on.

– Tiedän miltä heistä tuntuu. Olen ollut siellä itse – ilman mitään syötävää ja vain vettä juoden, jotta pysyy hengissä. Meidän pitää nyt yhdistää voimamme heidän auttamisekseen ja tämän ongelman ratkaisemiseksi.