Ensi kertaa 124-vuotisessa historiassa – legendaarinen Bostonin maraton peruttu lopullisesti tältä vuodelta

© Kuva: Getty Images

Maratonien eliittiryhmään lukeutuva Bostonin maraton on joutunut nostamaan kädet pystyyn ja torstaina ilmoitettiin virallisesti kilpailun peruuntumisesta kokonaan tämän vuoden osalta. Peruutus on ensimmäinen maratonin peräti 124 vuoden historian aikana.

Alun perin huhtikuun 20. päivälle merkitty Bostonin maraton siirrettiin koronatilanteen takia viisi kuukautta eteenpäin syyskuulle, mutta nyt tästäkin suunnitelmasta on luovuttu.

Maraton kuitenkin järjestetään ”etänä” ja jokainen ilmoittautunut, joka pystyy osoittamaan juosseensa reilun 42 kilometrin matkan omissa ympyröissään, saa osallistujamitalin.

– Kun emme pysty tuomaan maailmaa Bostoniin syyskuussa, suunnittelemme tuovamme Bostonin maailmaan historialliseen 124. Bostonin maratoniin, Boston Athletic Associationin toimitusjohtaja Tom Grilk kuvaili ESPN:lle.

Ensimmäinen Bostonin maraton juostiin vuonna 1897, kun 15 miestä juoksi matkan Ashlandista kaupunkiin edellisvuoden ensimmäisten nykyaikaisten olympialaisten muistoksi. Nyttemmin Bostonin maraton tapaa kerätä 30 000 -päisen osanottajajoukon ja yli miljoona katsojaa reitin varrelle ja juuri tämä ihmismassa yhdistettynä koronatilanteeseen johti kisan peruutukseen tänä vuonna.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.