Hevosta piiskattiin säälimättä lämmittelyssä – skandaali Ruotsin raviurheilussa

© Kuva: Getty Images

Ruotsin lauantaisten V75 ravien tulokset jäivät sivuosaan, kun otsikot varasti Örebrossa ajetuissa raveissa kuvat lämmittelyssä, jossa italialaisvalmentaja Alessandro Gocciadoron valmennustallin hevonen Zarina Bi sai lämmittelyssä kaikkien sääntöjen ja jopa eläinsuojelulain vastaista julmaa piiskaa osakseen.

Tapaus nousi esille jo tuoreeltaan ja eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen Zarina Bi poistettiin lähdöstä kokonaan.

– Tämä tapaus lämmittelyssä oli sellainen, jota en ole koskaan raveissa nähnyt. Pyysimme eläinlääkäriä katsomaan hevosta ja hän näki, että Zarina Bi ei ole kilpailukunnossa. Hevosessa oli jälkiä piiskaamisesta lämmittelyssä. Tällainen ei kuulu raviradoille, tuomari Pär-Olof Gannas sanoi Expressenille.

Kritiikin kärki osui ensimmäisenä valmentaja Gocciadoroon, jolle ehdittiin jo ehdottaa ikuista kieltoa kaikkiin Ruotsin raveihin. Alun perin oli kuitenkin epäselvää kuka hevosta lämmittelyssä ohjasti – varsinaista kisaohjastaja Björn Goopia ei kuitenkaan epäilty, vaan vastuu sysättiin Gocciadorolle, joka selvitti asiaa myöhään illalla.

– Mitä Örebrossa tapahtui, ei voi hyväksyä missään nimessä. En voi enkä aio puolustella hevosta ohjastaneen miehen käytöstä. Hän on työskennellyt tallissani 20. huhtikuuta alkaen, enkä olisi ikinä voinut uskoa, että hän tekisi jotain näin kauheaa, Gocciadoro kirjoitti vastauksessaan Sulkysportille.

– Hänet on välittömin seurauksin irtisanottu tallistani. Voin vain pyytää anteeksi, ensisijaisesti Zarina Biltä ja myös omistaja herra Biasuzzilta sekä koko ravimaailmalta.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.