Huoltopäällikkökin löi ampumahiihdon supertähden juoksukisassa – ”turha valittaa suksista sitten talvella”

© Kuva: Getty Images

Norjan ampumahiihtomaajoukkue on avannut harjoituskauden tulevaa kautta varten ja joukkue järjesti jo perinteiseksi tulleen 3000 metrin juoksukisan lauantaina. Ampumahiihtokuningas Johannes Thingnes Bö oli kuuden urheilijan joukossa kolmas, mutta hävisi lisäksi maajoukkueen huoltopäällikölle.

Kisa on toki leikkimielinen, mutta antaa samalla osviittaa siitä missä urheilijat tässä vaiheessa vuotta ovat menossa.

– On hyvä että he pääsevät kokemaan hiukan kilpailujännitystä taas. He olivat hermostuneempia kuin ennen maailmancupin osakilpailua, maajoukkuevalmentaja Egil Kristiansen naurahti Norjan TV2:lle.

Kisan vei nimiinsä Johannes Thingnes Bön isoveli Tarjei Bö ajalla 8.54 ja toiseksi sijoittui Erlend Bjöntegaard ajalla 8.59. Johannes Thingnes Bön aika oli 9.12, mutta väliin mahtui myös ”ulkopuolella” kisan mukana ollut huoltopäällikkö Tobias Dahl Fenre ajalla 9.00.

– Jotta voisit valittaa suksista talvella, pitää sinun sentään olla parempi kuin huoltopäällikkö. Et voi syyttää suksia, jos voitelija on sinua parempi. Tämä on varmasti kovaa Johannekselle, isoveli-Tarjei virnuili.

On hyvä huomauttaa, että Fenre juoksee tasaisesti ultrapitkiä juoksumatkoja, joten ihan tavalliselle hölkkääjälle mestari ei hävinnyt.