”Jos David Beckham palaisi, se olisi yllätys, mutta nyrkkeilijät eivät tiedä muusta” – tämänkö takia Mike Tyson tekee paluuta?

© Kuva: Getty Images

Entisten nyrkkeilymestareiden paluusta kehiin – vaikka vain näytösmielessä – on tullut koronakevään todellinen buumi. Vyöryn sysäsi liikkeelle jo alkukeväästä itse Mike Tyson, joka kertoi harjoittelevansa paluu mielessään.

53-vuotiaan Tysonin ja muutamien hänen ikätovereidensa paluusuunnitelmat ovat herättäneet ristiriitaisia tunteita. Harva on kuitenkaan ääneen miettinyt syitä paluuseen jopa pari vuosikymmentä aktiiviuran varsinaisen päättymisen jälkeen.

Hallitseva raskaan sarjan mestari Anthony Joshua tarjoaa selityksen, joka kuulostaa varsin uskottavalta.

– Näen sen tällä tavoin – kuinka vanha David Beckham on? 44, 45? Jos hänet näkee kymmenen vuoden päästä potkimassa palloa, pomputtamassa 100 kertaa, pyörähtävän ympäri laukoen ylärimaan ja upottamalla sen jälkeen saksipotkun ylänurkkaan, ihmiset olisivat innoissaan, Joshua vertaa Sun Sportin haastattelussa.

– Mutta koska Mike Tyson on, sanotaanko, tappokoneen ruumiillistuma, hän takoo säkkiä 15 sekuntia ja maailma menee sekaisin. Se on normaalia.

Mistä Joshua pääsee asian ytimeen.

– Se on se mitä Tyson osaa. Mutta paluu ottelemaan… Olisitteko ällikällä lyötyjä, jos Beckham tekisi paluun? Olisitte. Mutta nyrkkeilijöille se [nyrkkeily] on kaikki mistä he tietävät.