UFC 249 on kenties historian odotetuin vapaaottelutapahtuma sen avatessa pitkän tauon jälkeen live-tapahtumien kauden lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Yhtä kuitenkin puuttuu – Khabib Nurmagomedov ei ole Jacksonvillessa, vaan kaukana sieltä kotonaan Venäjällä.

Nurmagomedovin oli määrä kohdata mestaruusottelussa Tony Ferguson, mutta Fergusonilla on nyt vastassa Justin Gaethje. Syynä on koronavirus, mutta melkoisten mutkien kautta.

Pandemian nostaessa päätään Nurmagomedov jätti harjoitusleirinsä San Josessa ja suuntasi UFC:n neuvosta kohti Arabiemiraatteja, jossa seuraava ottelu oli todennäköisesti määrä käydä. Arabiemiraatit eväsi kuitenkin venäläisen pääsyn maahan ja hänen oli pakko jatkaa matkaa Moskovaan.

Pian tämän jälkeen Venäjä sulki rajansa ja Nurmagomedov jäi jumiin kotimaahansa. Tästä hän on saanut ansiotontakin kritiikkiä ja UFC-pomo Dana White oikoo nyt käsityksiä.

– Paljon on ollut puhetta Khabibista, mutta se mitä hän on itse sanonut, on täysin totta. Ei meistä kukaan nähnyt mitä on tulossa ja miten nopeasti asiat muuttuvat, White sanoi BT Sportille.

– Teimme kaikki huonoja päätöksiä, jotka johtivat siihen, että hän jumiutui Moskovaan. Ei syy ollut vain hänen, minä otan vastuuni siitä myös.