Koskettava tarina: Ikäluokkansa suurin hiihtolupaus sai aivoinfarktin yksin lukkojen takana ollessaan – Onni pelasti hengen: ”Edes pikkurilli ei liikkunut”

© Kuva: Juha Tamminen

Jo pidemmän aikaa ikäluokkansa suurimpiin lupauksin maastohiihdossa kuulunut ruotsalainen Filippa Lindman sai aivoinfarktin ollessaan suihkussa viime vuoden lokakuussa.

Nainen oli ollut pelaamassa jalkapalloa ystäviensä kanssa ja tullut kotiin. Suihkussa ollessaan hänen jalkansa pettivät aivoverenkiertohäiriön takia ja hän vajosi lattialle.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että olen syönyt liian vähän päivän aikana. Ajattelin mennä keittiöön ja ottaa jotain syötävää, mutta en päässyt niin pitkälle, Lindman sanoi ruotsalaiselle Expressen-lehdelle.

– Minulla oli onneksi puhelimeni mukana kylpyhuoneessa. Soitin isälleni ja selitin, että jokin on nyt vinossa. Pyysin häntä soittamaan ambulanssin, jonka jälkeen lyyhistyin kasaan, Lindman jatkaa.

Ensihoitajat joutuivat murtautumaan Lindmanin oven läpi päästäkseen asuntoon.

– Edes pikkurilli ei liikkunut. Muistan kaiken, olin tajuissani koko ajan.

Sairaalassa häneltä löydettiin myös veritulppa. Lindmanin vartalon oikea puoli elpyi nopeasti, mutta vasen puoli ei toiminut.

Nyt kohtauksesta on kulunut jo lähes kahdeksan kuukautta ja Lindman on 23-vuotias.

Kuntoutus on ylittänyt kaikkien odotukset. Hän harjoittelee salilla lujaa ja monta kertaa viikossa.

– En pystynyt edes unelmoimaan, että asiat voivat mennä näin hyvin. Harjoituksissa väsyn, sitten onnun vähän vasenta jalkaani. Tilanne on fantastisen hyvä kuluneeseen aikaan nähden, Lindman kertoi Expressenille.

Lindman on kuitenkin edelleen säikky yllättäville koville äänille ja hän palelee helposti. Hän ei mieti tällä hetkellä paluuta hiihdon huipulle.

– En mieti erityisesti huippuhiihtoon panostamista nyt. Otan päivän kerrallaan, ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.