Orimattilan Jymyä edustavan Kristiina Mäkelän kolmiloikan tekniikkatreenit ovat vasta edessäpäin.

– Aika hyvässä vaiheessa mennään. Nyt ei vielä herkistelty. Loikat näyttivät, että se mitä on tehty, on tehty hyvin. Vaikka on jouduttu asioita sumplimaan, nyt on tosi itsevarma olo omaan tekemiseen ja kropassa hyvä tunne, Mäkelä sanoo.

Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen näkee kevään ja alkukesän haasteeksi valjastaa kehittyneet voimat tuloksen tekoon.

– Kevään loikkaharjoittelussa on tehty paljon kontakteja korokkeelta. Niissä on tavoiteltu sitä, että kontaktivaiheessa paineet pitävät eikä ylävartalo kippaa liikaa eteenpäin. Näin parantuneita voimia saadaan tueksi sinne lajitekemiseen. Noissa harjoitteissa kaikki on toiminut hyvin. Seuraava haaste on siirtää se vielä kolmiloikkaan, Sallinen sanoo.

– Kolmiloikkaa ei ole vielä hypätty kertaakaan, mutta korokeharjoitteet ovat hyvin lajinomaisia, kontaktit tulevat korokkeelta ja niissä on myös jonkin verran vauhtia.

Mäkelä: On korkea aika rikkoa SE

Mäkelä nostaa esiin tutun tulostavoitteen, kun olympiakisat siirtyivät ja EM-kilpailut peruuntuivat.

– Suomen ennätys (14,39) on korkea aika rikkoa nyt. Siitä on nyt puhuttu niin monta vuotta. Väkisinhän sitä ei saa, mutta se auttaa nyt kotimaan kilpailuissa, kun Senni on kirittämässä. Se vaan ei vie niin pitkälle, vaikka kuinka yrittää yksin rähistä ja pöhistä, kuin silloin, jos on joku kirittämässä, Mäkelä sanoo.

Lähde: Urheiluliitto