”Luulin että hän on lopettanut” – Ruotsissa pitkään asunut kenialaisjuoksija kärähti dopingista

© Kuva: Getty Images

Kokenut kenialaisjuoksija Japhet Kipchirchir Kipkorir on vuosien varrella ollut tuttu näky kilpailuissa etenkin Ruotsissa. Nyt 38-vuotias Kipkorir on jäänyt kiinni norandrosteronista, joka on nandrolon-steroidin käytön sivutuote, ja on väliaikaisessa kilpailukiellossa.

Lidingöloppetin kolmesti vuosina 2009, 2010 ja 2016 voittanut Kipkorir juoksi Ruotsissa Hälle IF:n väreissä. Seura kiistää kuitenkin kenialaisen olleen varsinaisesti seuran jäsen.

– Ei hän ole ollut rekisteröitynä meille, emme ole häntä mukaan pyytäneet tai olleet hänen edustajinaan. Toki tunnemme hänet ja autoimme häntä aika monenkin täällä käydyn kilpailun osalta joitain vuosia sitten, seuran puheenjohtaja Christian Persson sanoi SVT Sportille.

Perssonille tuli täytenä yllätyksenä paitsi positiivinen dopingnäyte myös se, että näytettä oli Kipkoririlta yleensä otettu.

– Luulin että hän oli lopettanut.

– Irtisanoudumme luonnollisesti dopingista kaikissa muodoissaan, mutta tämä on tapahtunut paljon sen jälkeen, kun yhteytemme Japhirin kanssa katkesi, Persson sanoo.

Kipkoririn viimeiset tulokset Ruotsista ovat vuodelta 2018 ja sen jälkeen hän tiettävästi palasi kotimaahansa Keniaan.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!