Norjan tennisliiton urheilujohtaja Øivind Sørvaldin työskentelytavat ovat nousseet vahvasti tikun nokkaan. Sørvaldia syytetään kovin sanankääntein siitä, että tämä viettää pääosan ajastaan ympäri maailman kommentoimassa tv:lle tennisturnauksia ja kotimaassa häntä tuskin juuri nähdään.

Sørvald matkailee lisäksi lähinnä Norjan tennisliiton piikkiin. Hän on kolmen viime vuoden aikana ollut liiton kustantamana kaikkiaan 28 kertaa ja kustannukset ovat olleet kymmeniä tuhansia euroja siitä huolimatta, että valtaosa matkoista on muiden tahojen maksamia. Tämän päälle hän nostaa noin 85 000 euron vuosipalkkaa.

Sørvald on toiminut kommentaattorina niin Eurosportilla kuin Viasatillakin ja tarjoaa lisäksi palveluksiaan verkossa korvausta vastaan oman yrityksensä kautta – kaikki periaatteessa työajallaan. Norjan tennispiireissä ei sinänsä arvostella Sørvaldin osaamista, vaan sitä että tästä osaamisesta vain murto-osa menee hänen varsinaisen työnsä hoitamiseen.

Kyse on myös siitä, että Sørvald on mitä ilmeisimmin sivutoimissaan täysin luvan kanssa.

– Minusta järjestys ei ole oikea. Kyse on ennen kaikkea huonosta johtamisesta ja sen takia Sørvald tekee sitä mitä hän mieluiten haluaa tehdä. Jos johtaminen olisi kunnossa, hän ei olisi saanut lupaa tehdä noita asioita, tennisvalmentaja Per Granlund sanoo NRK Sportilla.