Ohhoh! Suomalainen alppihiihtäjä lopettaa uransa vain 26-vuotiaana – ”Olen ylpeä saavutuksistani”

© Kuva: Getty Images

Suurpujottelija Arttu Niemelä, 26, on päättänyt lopettaa kilpaurheilu-uransa.  Viimeisimpänä Ski Club Jyväskylää seuratasolla edustanut Niemelä toimi Suomen alppihiihdon maajoukkueessa noin viisi vuotta. Ensimmäinen maailmancup -startti nähtiin vuonna 2014 Levi Black -rinteessä. Hallitsevan Suomen mestarin titteliä hän kantoi vuonna 2018 suurpujottelussa ja vuonna 2016 pujottelussa.

– Päätös syntyi lopulta monen asian summana, mutta tärkeimpänä yksittäisenä tekijänä on se fakta, ettei riittävää paloa ja intohimoa kilpailemiseen enää huipputasolla löydy. Olen nauttinut suunnattomasti tästä matkasta, ja vaikken kaikkia tavoitteita saavuttanut, olen ylpeä niistä, jotka saavutin.

Tulevaisuudessa päivät täyttyvät Aalto-yliopistossa energia- ja ympäristötekniikan opintojen parissa.

– Olen onnistunut luomaan kaksoisuraa tässä vuosien varrella, niin nyt keskityn hoitamaan hyvälle alulle päässeet opinnot loppuun. Alppihiihtoon ollut iso osa minun elämääni jo yli 15 vuotta, ja haluan että lajilla on rooli elämässäni myös tulevaisuudessa, kommentoi Niemelä.

Niemelä nähtiin uransa aikana maailmancupin lähtöviiksellä kymmenen kertaa ja edusti Suomea suurpujottelussa vuoden 2019 alppihiihdon MM-kisoissa Ruotsin Åressa. Eurooppa cupin lähtöviiksellä Niemelä nähtiin 32 kertaa. Parhaimpiin Eurooppa cup -sijoituksiin lukeutui muun muassa neljäs sija Ruotsin Funesdalenissa vuonna 2018.

Lähde: Ski Sport Finland tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.