Olympiamitalistin ura hetkessä ohi? Joutui brutaalin järjestelmän uhriksi: ”En saanut edes varoitusta”

© Kuva: Getty Images

Alppihiihdon olympiamitalisti Maren Skjöld on paljastanut, että hänen ura saattaa olla ohi naisen jouduttua budjettileikkauksen uhriksi.

Norjan alppihiihtomaajoukkueeseen kuuluneen Skjöldin viime kausi meni pilalle loukkaantumisten vuoksi. Norjan maajoukkueen budjettia pienennettiin täksi kaudeksi ja 26-vuotias tippui samalla maajoukkueen tukijärjestelmien ulkopuolelle.

– Tämä on brutaalia käytöstä. Olin eilen vielä valmis uuteen kauteen, tänään olenkin työtön. En saanut kunnon varoitusta edes, Skjöld avautui NRK:lle.

Skjöld kertoi keskustelleensa Norjan alppihiihdon urheilumanagerin Claus J. Rysten kanssa ja tämä olikin myöntänyt, että prosessi olisi voinut sujua paremmin.

– Kyse on ihmisistä ja heidän elämistään. Olin avoin ja rehellinen, mikä on tärkeää, kun tuntee saaneensa huonoa kohtelua, Skjöld sanoi.

Skjöld ei voi jatkaa enää lajinsa huipulla, koska kustannukset tulevat olemaan liian suuret. Hän onkin jo hakenut kouluihin syksyksi varasuunitelmana.

– Ajattelen, että minun täytyy ottaa nyt aikaa, mikä auttaa. On muitakin hienoja asioita, vaikka urheilu on aina ollut iso osa elämääni, Skjöld sanoi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.