Perinteikäs baseball-seura New York Yankees on joutunut pahasti faniensa hampaisiin. Otteluita MLB:ssa ei pelattu huhtikuussa, ei pelata toukokuussa, eikä heti sen jälkeenkään, mutta lipun hankkineille ihmisille rahoja ottelulipuista ei tunnu palautuvan kirveelläkään.

Fanien reaktiot alkavat olla jo varsin kitkeriä, sillä kyse on monille isoista summista.

– Tämä on vain käsittämätöntä Yankeesilta, joka pyörittää miljardien liiketoimintaa. He pitävät kiinni fanien rahoista, kun samaan aikaan liittovaltion hallitus postittaa shekkejä pitääkseen ihmiset kiinni elannossa, Yankeesin kausikortin haltija Tom Griffin kirjoitti avoimessa kirjeessä seuralle New York Postin mukaan.

– Ei ole näköjään iso asia ettei pelata, rahojen pitäminen sen sijaan on iso asia.

Samanlaisia kokemuksia on muillakin. Yksi faneista kertoi, että tarvittiin viisi ”ilkeää sähköpostia ja kaksi puhelinsoittoa” ennen kuin Yankees palautti 2000 dollarin kausikortista huhtikuun osuuden. Toukokuun osalta vastausta ei ole kuulunut.

Baseballin ammattilaisliiga MLB:n mukaan Yankees tulee menettämään noin 300 miljoonaa tuloina peruutettujen otteluiden takia. Tosin ellei lippurahoja palauteta, tappiotkin jäävät tuntuvasti pienemmiksi.