Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tositoimiin palaava UFC koki ikävän takaiskun, kun yhden UFC 249 -tapahtuman ottelijoista todettiin saaneen koronavirustartunnan. Ronaldo ”Jacare” Souza vedettiin välittömästi pois tapahtumasta ja hänen ottelunsa Uriah Hallia vastaan peruttiin.

Souzan lisäksi kahdella hänen avustajallaan todettiin tartunta. UFC testaa erittäin tarkkaan kaikki tapahtumaan osallistuvat henkilöt. Kellään kolmikosta ei tiedotteen mukaan ole minkäänlaisia oireita.

– UFC:n terveys- ja turvallisuusmääräysten mukaisesti kaikki kolme miestä ovat lähteneet tapahtumaa isännöivästä hotellista ja asettuneet omaehtoiseen karanteeniin toisaalle. UFC:n lääkintäryhmä seuraa heidän tilaansa siellä etänä ja antaa apuaan, mikäli millekään hoitotoimenpiteille on tarvetta, UFC:n tiedotteessa sanottiin.

Tiedotteen mukaan kaikki muut tapahtuman 23 ottelijaa antoivat negatiivisen näytteen ja Floridan nyrkkeilykomission kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen UFC 249 viedään läpi suunnitellusti.

– Olemme tehneet tällä viikolla 1200 testiä 300 ihmiselle. Ei ole odottamatonta, että jonkun testi on positiivinen. Se osoittaa, että järjestelmä toimii. On myös hyvä, että tiedämme nyt Jacaren positiivisen tuloksen ja pystymme tarjoamaan hänelle apua, jos hän sitä tarvitsee, UFC-pomo Dana White sanoi ESPN:n mukaan.

U R I A H H A L L

@UriahHallMMA
@JacareMMA Brother I know it sucks I’m sorry you have to go through this I am beyond devastated for the missed opportunity I wish you nothing but recovery for you and your family.