Suomen kannalta jopa hyvä uutinen! – Squashin EM-kisat peruttiin Hollannissa: ”Ollaan odotettu tätä”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Euroopan Squashliitto ESF ilmoitti, että keväältä syksyyn siirretyt joukkueiden EM-kilpailut perutaan tältä vuodelta kokonaan. Hollannissa Eindhovenissa pelattavaksi suunniteltua kilpailua ei olisi pystytty viemään läpi turvallisesti, ottaen huomioon koronavirustilanteen jokaisessa osallistujamaassa. Myös epävarmuus mm. matkustamiseen liittyvissä asioissa vaikutti ratkaisevasti päätökseen ja näin Euroopan Squashliitto oli pakotettu peruuttamaan kilpailut.

Ensi vuonna EM-kilpailut pelataan Helsingissä, ja tämän vuoden kilpailujen peruuntuminen tarkoittaa sitä, että Suomen sekä naisten että miesten joukkue pelaa kotikisoissa ylimmässä divisioonassa. Jos tämän vuoden kilpailut olisi pelattu, olisi ollut vaarana, että Suomi putoaisi divisioonaa alemmas, jolloin paras mahdollinen sijoitus kotikisoissa olisi ollut yhdeksäs. Nyt molemmat joukkueet pitivät paikkansa ylimmällä sarjatasolla automaattisesti.

Suomen naismaajoukkueella on ollut kotikisoihin tähtäävä #road2hel-projekti käynnissä viimeiset 1,5 vuotta. Projektin tavoitteena on voittaa kotikisoissa mitali. Joukkueen valmentaja Tomi Niinimäki oli kisojen peruuntumiseen tyytyväinen, vaikkakaan se ei juuri vaikuttanut maajoukkueen toimintaan.

– EM-kisojen siirtäminen oli joukkueemme puolelta odotettu uutinen nykyisessä tilanteessa, ja olemme vähintäänkin henkisellä tasolla pystyneet valmistautumaan tilanteeseen jo jonkin aikaa. Kesäharjoittelu on kaikilla päässyt jo hyvään vauhtiin ja seuraava maajoukkueen kokoontuminen tapahtuu kesäkuun puolivälissä ensi vuoden EM-kisakentillä Helsingissä. Jotta mitali olisi ensi keväänä mahdollinen, tulee koko joukkueen pystyä vielä nostamaan suoritustasoaan nykyisestä seuraavan vuoden aikana. Olemme kuitenkin valmistautuneet hyvin viimeisten 18 kuukauden aikana ja tulemme olemaan valmiita kotikisoissa.

Naismaajoukkueen rungon muodostavat Emiliat Soini ja Korhonen sekä Riina Koskinen. Miesten maajoukkue on osittaisessa murrosvaiheessa, kun Suomen pitkäaikainen ykköspelaaja Olli Tuominen lopetti ammattilaispelinsä vuosi sitten. Tuominen on kuitenkin edelleen pelaavassa joukkueessa. Suomen ykköspelaaja on Yhdysvalloissa opiskeleva Miko Äijänen (22). Pari vuotta EM-kilpailuista poissa ollut Henrik Mustonen (29) on jälleen mukana maajoukkueen kuvioissa ja on edelleen kova luu. Maajoukkueen rungon täydentävät Matias Tuomi ja Jaakko Vähämaa. Valmennusvastuu siirtyi vastikään pelaajavalmentaja Tuomiselta Matti Saarelalle.

Lähde: Squashliiton tiedote

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!