Viime elokuun MM-rasteilla kolme kultaa voittanut ruotsalainen Tove Alexandersson on viettänyt keväällä koronataukoa isolla K:lla. Maaliskuun lopulla sairastunut suunnistustähti on nyt vähitellen palaamassa normaaliharjoitteluun.

Maaliskuun lopulla matkoilla ollut Alexandersson sairastui pian kotiin paluun jälkeen. Sairasvuoteella meni pari viikkoa ja sen jälkeen vielä useampi viikko tutkimuksissa, joissa varmistettiin että kaikki on kunnossa.

– Olen saanut todella hyvää tutkimushoitoa ja nyt kaikki näyttää hyvältä, enkä ole huolissani, Alexandersson kertoi Aftonbladetille.

– Oliko se koronaa, sitä en tiedä. Kävisin mieluusti testissä, jotta saisin varmuuden.

Nyt takana on jo jokin aika harjoittelua. Rauhallisen alun kautta Alexandersson siirtyy yhä korkeampisykkeiseen harjoitteluun, jossa hän vetää harjoituksia miesten kanssa.

– Kun intensiteetti on korkea, on hyvä päästä mittaamaan itseään niitä vastaan, jotka ovat vähän parempia, jotta saa haastetta. Minulle on helpompi löytää poikia kuin tyttöjä, jotka ovat hiukan parempia, Alexandersson naurahtaa.