Suomen Taitoluisteluliitto, taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubb rf – Helsingin Luistinklubi ry (HSK) ja valmentajat Mirjami Penttinen ja Lilli Helpi ovat allekirjoittaneet 18.5.2020 sovintosopimuksen. Sopimuksessa on sovittu muun muassa henkilökohtaisesta työnohjauksesta ja muista keinoista, joilla varmistetaan luisteluharrastuksen turvallisuus ja eettisten sääntöjen noudattaminen seurassa.

Sovintosopimuksen myötä valmentajat vetävät pois Urheilun oikeusturvalautakuntaan tekemänsä valituksen Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnan ratkaisusta ja näin tyytyvät tehtyyn ratkaisuun. Asianosaisten luistelijoiden ei näin ollen tarvitse toimia todistajina ja käydä asiaa uudelleen läpi kesäkuulle suunnitelluissa kuulemisissa. Penttinen noudattaa edelleen kurinpitolautakunnan asettamaa kilpailukieltoa eikä voi toimia valmentajana Suomen Taitoluisteluliiton alaisen kilpailutoiminnan yhteydessä 17.1.2020–17.1.2021 välisenä aikana.

– Pyydän luistelijoilta sydämestäni anteeksi toimintatapojani, jotka ovat aiheuttaneet henkistä kipua tai ahdistusta. Valmentaminen on intohimoni ja haluan edelleen kehittyä siinä. Olen sitoutunut tekemään kaikkeni luistelijoiden hyvinvoinnin eteen, Penttinen sanoo.

Sopimuksen taustalla ovat tapahtumat liittyen urheilijoiden kohtaamaan epäasialliseen käytökseen valmentajien taholta. Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta määräsi tammikuussa 2020 Penttiselle vuoden mittaisen kilpailukiellon ja antoi Helpille samassa yhteydessä varoituksen.

Lähde: Taitoluisteluliitto