Taitoluisteluliitto tehnyt yllättäen sopimuksen luistelijoita nöyryyttäneen Mirjami Penttisen kanssa – Puheenjohtaja selittää nyt päätöstä

© Kuva: Getty Images

Suomen Taitoluisteluliitto, taitoluisteluseura Helsingfors Skridskoklubb rf – Helsingin Luistinklubi ry (HSK) ja valmentajat Mirjami Penttinen ja Lilli Helpi ovat allekirjoittaneet 18.5.2020 sovintosopimuksen. Sopimuksessa on sovittu muun muassa henkilökohtaisesta työnohjauksesta ja muista keinoista, joilla varmistetaan luisteluharrastuksen turvallisuus ja eettisten sääntöjen noudattaminen seurassa.

Suomen Taitoluisteluliitto pitää HSK:n esittämiä selvityksiä ja tekemiä toimenpiteitä eettisesti kestävän valmennuksen varmistamiseksi riittävinä tässä hetkessä.

Jo aiemmin käyttöön otettujen uusien, myös anonyymin palautteen mahdollistavien palautteenantotapojen ja -kanavien lisäksi HSK laatii myös seuran eettiset valmennuslinjat sisältävän seuratoiminnan käsikirjan ja täydentää vuosittaista seurakyselyään eettiseen toimintatapaan liittyvällä osiolla. Seura raportoi avoimesti palautteista ja luovuttaa kyselyiden tulokset liitolle ja puuttuu mahdollisiin epäkohtiin välittömästi. Lisäksi HSK peruuttaa Helsingin käräjäoikeudelle tekemänsä turvaamistoimihakemuksen.

– HSK:n toiminta on ollut kuluneena keväänä eettisen suurennuslasin alla. Olemme suhtautuneet tilanteeseen äärimmäisen vakavasti ja uudistaneet toimintamallejamme lukuisin eri tavoin. Meillä on vahva halu näyttää, että HSK pystyy takaamaan innostavan harrastamisen ja kilpailemisen turvallisessa ympäristössä. Jatkamme sitoutuneesti työtämme niin toimintaympäristön kuin lajinkin kehittämiseksi, seuran puheenjohtaja Mikael Nyberg sanoo.

Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio korostaa, että liiton tavoite on jatkossakin puuttua kaikkiin epäkohtiin sekä kehittää valmennusta koko lajissa ja kaikissa jäsenseuroissa. Raitio toteaa Urheilun oikeusturvalautakunnan kuulemisen peruuntumisen olevan monelle asianomistajalle helpotus.

– Taitoluisteluliiton suhtautuminen asian vakavuuteen ei ole missään vaiheessa muuttunut. Rohkeat nuoret uskalsivat tuoda epäkohtia esiin ja meidän vastuullamme oli osoittaa, että epäkohtiin puututaan. Toivon, että luisteluyhteisö rakentaa lajin tulevaisuutta entistä tiiviimmin yhdessä ja hyvässä yhteistyössä, Raitio jatkaa.

Lähde: Taitoluisteluliitto


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.