Vuosittain järjestettävää Unelmien liikuntapäivää vietettiin viidettä kertaa sunnuntaina 10.5. Koska koronatilanteen vuoksi tapahtumia ei voinut järjestää, toteutettiin kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä tänä vuonna sosiaalisen median kampanjana. Päivä innosti ihmiset liikkeelle omissa kodeissa ja luonnossa ympäri Suomen.

Unelmien liikuntapäivänä liikuttiin vastuullisesti monin eri tavoin. Kun jossain hiihdettiin lumisateessa tai jumpattiin kotosalla, nautittiin toisaalla kesäisestä metsäretkestä auringossa. Unelmien liikuntapäivä oli monelle myös unelmien äitienpäivä. Päivää vietettiin monessa perheessä yhdessä äidin kanssa liikkuen.

Liikuntavinkkejä ja tapoja liikkua jaettiin aktiivisesti somessa. Toimijat lähettivät liikuntavinkkejään myös unelmienliikuntapaiva-fi -sivustolle, jonka Inspiraatio-osasta niitä voivat kaikki edelleen hyödyntää. Mukaan mahtui monia luovia tapoja liikkua ja liikuttaa kaikenikäisiä. Päivän tunnelmista, upeasta kuvasadosta ja huikeista videoista voi nauttia somekanavissa tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

Urheiluseurat ja lajiliitot liikuttivat jäseniään etänä, tarjosivat avoimia virtuaalisia treenejä tai muulla tavoin kannustivat liikkumaan. Voimistelu ja cheerleading liikuttivat kansaa ympäri Suomen aamusta iltaan monipuolisilla livetreeneillä. Virtuaaliset lajiesittelytkin onnistuivat: esimerkkinä Oulun Miekkailuseura, joka tarjosi mahdollisuuden tutustua eri miekkailulajeihin Youtube-kanavallaan. Hevosala puolestaan kannusti seuraajiaan jakamaan se, miten hevoset ihmisiä liikuttavat.

Myös monet muut järjestöt, yhdistykset ja valtakunnalliset toimijat olivat vahvasti mukana kannustamassa sidosryhmiään liikkumaan. Esimerkkeinä aktiivisesti liikuntavinkkejä jakaneet kansanterveysjärjestöt, luontoliikuntaa monin tavoin esillä pitäneet latuyhdistykset ja Liikkuva aikuinen -ohjelma, joka riemastutti vastaamalla Ikäinstituutin tanssihaasteeseen.

Monet kaupungit ja kunnat jakoivat sivuillaan kokoamiaan liikkumisvinkkejä poikkeusoloihin ja ilmoittivat niitä Unelmien liikuntapäivän kotisivuille muillekin inspiraatioksi. Helsingin kaupunki oli suurella panoksella mukana oman somekampanjan muodossa. #KokoKoskiLiikkeelle -kampanjassa sisältöä kuntalaisille tuotti iso joukko ihan tavallisia kuntoilijoita, urheilijoita, valmentajia, ohjaajia, Kosken Tl kunnan vapaa-aikatoimi sekä paikallisia yrityksiä ja yrittäjiä.

Koulut ja päiväkodit kannustivat lapsia ja nuoria liikkumaan kotioloissa. Turun suomalaisen yhteiskoulun lukion liikuntatuutorit haastoivat kaikki Turun lukiot ja lähikuntien lukiot mukaan toteuttamaan omanlaista Unelmien liikuntapäivää. Karkkilan yhteiskoulu kannusti oppilaitaan jakamaan liikkumisen unelmiaan kuvien muodossa ja Haukiputaalla lukiolaiset viettivät vielä maanantaina Unelmien liikuntapäivää ”jatkoillen”.

Työpaikat liikuttivat henkilöstöään mm. etänä taukoliikkuen. Esimerkiksi aikaisempinakin vuosina aktiivisesti mukana ollut OP näkyi vahvasti somessa ja HSY:n viestintäyksikkö puolestaan kokosi työntekijöidensä liikkumisen unelmia.

Lähde: Olympiakomitea