Entinen Ruotsin naisten käsipallomaajoukkueen pelaaja Loui Sand suunnittelee paluuta kentille, mutta ei ihan tavallisella tavalla. Vuoden 2019 alussa aloitetun sukupuolenkorjauksen myötä tähtäin Sandilla on nyt naisten sijasta miesten sarjoissa.

Sand pelasi Ruotsin riveissä yli sata maaottelua ja voitti myös naisten Ruotsin mestaruuden Sävehofin kanssa. Nyt yli vuosi hoitojen ja operaatioiden jälkeen veri on alkanut vetää takaisin parketille. Hän on alkanut harjoitella vanhan seuransa miesten joukkueen kanssa.

– Ilman muuta. Jos aloitan urheilemisen jossain uudestaan, niin miesten kanssa, Sand sanoi Ruotsin TV4:lle.

Sukupuoli on saattanut vaihtua, mutta laji vetää edelleen puoleensa kuten ennenkin.

– Olen alkanut kaivata käsipalloa ja sen pelaaminen on minusta pahuksen hauskaa. Ihan vain yhteisöllisyys ja sosiaalisuus ovat asioita, joita olen kaivannut. Olen iloinen ja kiitollinen, että saan olla taas mukana.