Etiopialainen Etaferahu Temesgen Wodaj kuuluu naisten maratonjuoksijoiden parhaimmistoon, mutta kisoissa häntä tuskin enää koskaan nähdään. 30-vuotias Wodaj on nimittäin määrätty peräti 12 vuoden kilpailukieltoon.

Wodajn syntilista on pitkä. Hän jäi kiinni marraskuussa 2019 sekä EPO:n että testosteronin käytöstä. Testituloksen jälkeen Wodaj toimitti lääkärintodistuksen, joka osoittautui täysin väärennetyksi. Wodaj väitti saaneensa lääkärin määräämää lääkettä, joka aiheutti positiivisen testituloksen.

Etiopian antidoping-organisaatio teki tiivistä yhteistyötä kansainvälisten elinten kautta ja totuus paljastui nopeasti. Klinikka, jolla Wodaj väitti käyneensä lokakuussa, oli lopettanut toimintansa kolme viikkoa aiemmin, hänen nimeämänsä lääkäri ei ollut lääkäri lainkaan ja tämän jälkeen väitetystä sairaalahoidosta ei ollut jälkeäkään sairaalan rekistereissä.

Tuomiona oli lopulta neljän vuoden kilpailukielto EPO:sta ja kahdeksan vuoden lisäpanna todisteiden väärentämisestä ja tutkinnan vaikeuttamisesta.