”En näe lainkaan rasismia NFL:ssä” – huippuvalmentaja joutui selittelemään sanomisiaan palauteryöpyn jälkeen

© Kuva: Getty Images

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan Denver Broncosin päävalmentaja Vic Fangio sohaisi melkoiseen ampiaispesään lausunnoillaan. Tilanteen ollessa Yhdysvalloissa erittäin räjähdysherkkä Fangion kommentit siitä, että hän ei näe minkäänlaista rasismia NFL:ssä saivat aikaan vastalausemyrskyn.

Fangio joutuikin nopeasti selittelemään ja pyytämään anteeksi sanomisiaan.

– Mietittyäni kommenttejani eilen ja kuunneltuani pelaajia tänä aamuna tajuan, että se mitä sanoin rasismiin ja syrjintään liittyen oli väärin, Fangio sanoi seuran Twitter-tilillä.

– Vaikka en ole itse kokenut näitä kamalia asioita suoraan koko 33-vuotisen urani aikana, ymmärrän että monilla pelaajilla, valmentajilla ja seuraihmisillä on eri näkemys. Minun olisi pitänyt olla selkeämpi sanoissani ja olen pahoillani.

Fangio sanoi alun perin, että hänen näkemyksensä mukaan NFL-joukkueessa pelaajien taustalla tai ihonvärillä ei ole mitään merkitystä – ainoastaan peliesityksillä.

– Halusin painottaa sitä, että niissä pukuhuoneissa tai niillä pelikentillä, joissa itse olen ollut, ei ole mitään värejä. Valitettavasti emme elä vain niiden rajojen sisällä. Niiden ulkopuolella – sekä NFL:ssä että yhteiskunnassa – on paljon tehtävää tasa-arvon ja vähemmistöille annettavien mahdollisuuksien suhteen, Fangio selitti New York Postin mukaan.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!