Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n perinteikäs seura Washington Redskins on joutunut keskelle Black Lives Matter -liikkeen aiheuttamaa myrskyä Yhdysvalloissa. Seura on nyt askeleen vastaan arvostelijoitaan.

Seura ilmoitti lauantaina jäädyttävänsä ensimmäisen tummaihoisen pelaajansa Bobby Mitchellin pelinumeron. Aiemmin tänä vuonna kuolleen Mitchellin pelinumeron jäädytys on ollut ESPN:n mukaan työn alla jo jonkin aikaa, mutta viime päivien tapahtumat ovat johtaneet nopeaan ratkaisuun.

Mitchellin numero 49 on vasta toinen jäädytetty numero Redskinsin 88-vuotisessa historiassa Sammy Baughin numeron 33 ohella.

– Ei ole ketään, joka ansaitsisi nämä kunnianosoitukset enemmän kuin edesmennyt Bobby Mitchell. Bobby oli yksi suurimmista pelaajista ei vain tämän seuran historiassa, vaan koko NFL:n historiassa, Redskinsin omistaja Dan Snyder sanoi seuran tiedotteessa.

– Hän oli loistava kentällä, sen ulkopuolella ja ennen kaikkea omassa yhteisössään, jossa hänellä oli mahtava vaikutus niin monien elämään hyväntekeväisyyshankkeittensa kautta. Hän oli yksi hienoimpia ihmisiä, jonka olen koskaan tavannut.