Espanjalaisten urheilun supertähtien tennismestari Rafael Nadalin ja koripallolegenda Pau Gasolin vetämä hyväntekeväisyyskampanja on koonnut jo yli 14 miljoonaa euroa taisteluun koronavirusta ja sen aiheuttamaa kärsimystä vastaan.

Kaksikko kävi läpi kampanjaa ja keskusteli sen tilanteesta viikonloppuna Instagramissa.

– Minusta olemme saavuttaneet jotain todella tärkeää ja samalla todella kaunista, Nadal sanoi.

– Sinä ja minä sytytimme liekin, mutta se vastaus, jonka saimme ystäviltämme ja monilta ihmisiltä, joita emme tunne, oli mahtava.

Tavoitteena oli alun perin saada kokoon 11 miljoonaa, mutta raja ylittyi siis komeasti. Alun perin kaksikko vetosi nimenomaan espanjalaisiin ammattilaisurheilijoihin ja vastaus oli komea siltä saralta, mutta myös monelta muulta taholta.

– On tullut aika ottaa suurin voittomme, NBA-tähti Gasol sanoi kampanjan alkumetreillä ja tähän huutoon myös vastattiin komeasti.