Euroopan yleisurheilun kattojärjestön EAA:n puheenjohtajana vuodesta 2015 saakka toiminut Svein Arne Hansen on kuollut 74 vuoden iässä juhannuspäivänä. Hansen joutui sairaalahoitoon jo aiemmin tänä vuonna sydänkohtauksen takia.

Hansen oli Norjan yleisurheiluliiton pitkäaikainen puheenjohtaja ja päävastuussa myös vähitellen suureen arvoon nousseen yleisurheilutapahtuma Bislett Gamesin osalta. EAA:n puheenjohtajana hän ehti toimia yhden nelivuotiskauden, mutta viime vuonna alkanut toinen kausi keskeytyi jo miltei alussaan.

Hansenin maaliskuisen sydänkohtauksen jälkeen EAA:n puheenjohtajan tehtävät otti väliaikaisesti hoitoonsa Dobromir Karamarinov, jolle tieto Hansenin menehtymisestä oli kova isku.

– Hän oli suuri johtaja, jolla oli visioita yleisurheilun suhteen, ja karismaattinen henkilö koko yleisurheiluperheessä. Kaikki hänet tunteneet pitivät hänestä ja hän oli urheilijoiden todellinen ystävä. Menetimme hienon miehen, Karamarinov sanoi NRK Sportin mukaan.

European Athletics

@EuroAthletics
European Athletics is deeply saddened to announce that its President Svein Arne Hansen has died at the age of 74 on Saturday.

Svein Arne was European Athletics’ fifth president and was first elected in 2015 and then re-elected last year.
bit.ly/2UXrqKj