25-vuotias Max Rohskopf teki UFC-debyyttinsä viikonloppuna. Lupaavasta alusta huolimatta hän heitti pyyhkeen kehään ottelussa Austin Hubbardia vastaan toisen erän jälkeen – vastoin valmentajansa ohjeita. Rohskopf sai nopeasti otsaansa luovuttajan leiman.

UFC-pomo Dana White puolusti kuitenkin voimakkaasti Rohskopfin ratkaisua ja ennen kaikkea oikeutta siihen.

– Antakaa kun kerron, että tässä s…nan lajissa, kun olet mennyttä, olet mennyttä. Pitää ehdottomasti olla oikeus luovuttaa. Tiedän että sitä arvostellaan, mutta kukaan, joka puhuu p…aa jonkun luovuttamisesta, ei ole siellä ottelemassa. On helppo kritisoida, mutta nämä kaverit tekevät hommaa ihan toisella tasolla, White sanoi UFC on ESPN 11 -tapahtuman tiedotustilaisuudessa.

Roshkopf lähti otteluun erittäin lyhyellä varoitusajalla ja tästä Whiten mukaan hänelle pitää nostaa hattua.

– Hänellä oli munaa tulla tänne ja otella, lyhyellä valmistautumisella UFC:ssa. Piste.

– Hänen täytyy nyt nousta huomenna ylös ja katsoa itseään peilistä ja selvittää kuka hän on ja mitä hän haluaa tehdä. Ei ole mitään häpeällistä siinä, että tulee tänne ja huomaa, ettei tämä ole sitä. Siinä ei ole mitään häpeällistä, White painotti.

White sanoi, että halua vielä itse arvioida Rohskopfin jatkoa, mutta sanoi pitävänsä tätä potentiaalisena ottelijana. Jatko on kuitenkin ottelijan itsensä päätettävissä, mutta estettä sille ei ole.

– ’Yritit, mutta et pystynyt siihen’ – jokainen, joka yrittää nauraa jollekin kaverille noin, haistakoon p…a. Tulkaa kokeilemaan. Tulkaa kokeilemaan sitä minkä hän teki. Todella harva ihminen pystyy siihen.