Ensi kesän olympiaisäntä Tokio on astunut kolmanteen vaiheeseen ”uudelleenavaamisessa” koronarajoitusten osalta ja tämä antaa lisää toivoa sen suhteen, että kisat voidaan ensi vuonna järjestää suunnitellusti.

Kolmas vaihe tarkoittaa sitä, että elämä Tokiossa alkaa olla lähestulkoon normaalia.

– Olemme miltei lopettaneet yritysten toimintojen rajoittamisen. Siirrymme uuteen vaiheeseen, jossa voimme täysimääräisesti toimia niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikin, Tokion kuvernööri Yuriko Koike sanoi uutistoimisto Kyodon mukaan.

Olympiajärjestäjät ilmoittivat myös, että 80% suorituspaikoista ja muista tapahtumaan liittyvistä paikoista on varmuudella käytössä myös kesällä 2021.

– Toivomme voivamme käyttää samoja suorituspaikkoja samoille urheilulajeille ensi vuonna. Viilattavaa on vielä, mutta pystymme käyttämään 80 prosenttia kaikista tiloista ja paikoista aivan kuten oli suunniteltu tälle vuodelle, järjestelykomitean johtaja Toshiro Muto sanoi Reutersille.

Isoimmat kysymysmerkit koskevat olympiakylää, jonka rakennukset oli määrä myydä edelleen kisojen jälkeen useamman yksityisen yrityksen toimesta. Myös Tokyo Big Sight, jonka on määrä toimia kisojen media- ja tv-keskuksena, vaatii vielä neuvotteluja, sillä paikka on ollut varattuna muuhun käyttöön kesällä 2021.