Jyväskylässä tehtiin sunnuntaina neljä kauden kotimaista kärkitulosta, kun Filiph Johansson juoksi 400 metriä 47,89, Miika Tenhunen miesten estejuoksun 8.59,53, Alisa Virtanen naisten estejuoksun 10.43,31 ja Sini Sanaslahti hyppäsi pituutta 603.

Kaipolan Vireen Sanaslahti ponnisti kilpailun kolme pisintä hyppyä 603, 594 ja 592. Hän nousi viime vuonna ensi kerran naisten maajoukkueeseen keskityttyään nimenomaan pituushyppyyn. Nuoruudessaan hän on voittanut neljä mitalia nuorten SM-kilpailuissa. Silloin mitalilajeina olivat vielä kolmiloikka ja seitsenottelu.

Gamlakarleby IF:ä edustava Johansson paransi omaa ennätystään 0,34 sekuntia ja rikkoi ensi kerran 48 sekunnin rajan. Hän on Håkan Prestin valmennuksessa juossut seitsemänä vuonna peräkkäin mitaleille eri ikäluokkien SM-kilpailuissa ja voitti viime kesänä 22-vuotiaiden mestaruuden.

Nivalan Urheilijoiden Tenhunen oli estejuoksun kirikierroksella vahvempi, kuin Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helander ja Lahden Ahkeran Hannu Granberg. Järjestys oli sama kuin viime vuoden Kalevan kisoissa, kun Tenhunen oli Topi Raitasen jälkeen toinen, Helander kolmas ja Granberg neljäs.

17-vuotias Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Virtanen juoksi elämänsä ensimmäisen 3000 metrin estejuoksun ja ylsi heti kauden kärkitulokseen. Vielä vuoden nuorempi ensikertalainen Euran Raiun Vilma Pere oli toinen ajalla 11.01,76. Kumpikin nousi oman ikäluokkansa kaikkien aikojen kärkikymmenikköön.