Beach volleyn SM-kiertueen avausosakilpailun voittajiksi pelasivat Sastamalassa odotetun hahmot, kun naisten sarjan voiton veivät Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen ja miesten sarjan Santeri Siren / Jyrki Nurminen.

Naisten finaalin avauserä dominoi puolivälin jälkeen verkolla Riikka Lehtonen saaden takakentältä hyvän tuen pariltaan Niina Ahtiaiselta. Erän loppulukemat 21-16 taituroi komealla hihasijoituksella Ahtiainen.

Toinen erä eteni Lehtonen / Ahtiainen hallinnassa alusta alkaen kuitaten sen nimiinsä 21-15.

– Me treenataan yhdessä päivittäin, joten tuttuahan tämä oli. Tänään kävi näin, Riikka Lehtonen tiivisti ensitunnelmansa turnausfinaalista.

– Kyllähän tietysti tässä oli eri tunnelma kuin treenatessa, ainakin paikat tuntuvat nyt paljon kipeämmiltä kuin treenien jälkeen, Lehtonen nauroi.

Kaksikko on viimeksi pelannut kisaturnauksessa elo-syyskuun vaihteessa maailmankiertueella Roomassa, joten pelitauko venyi todella pitkäksi. Samalla myös parin valmentaja on vaihtunut ja nykyään kaksikkoa treenaa Toni Vahela.

– Oli vaikea päättää kummalle syötämme ja vähän testailtiin läpi ottelun, Ahtiainen kertoi taktiikasta.

– Tämä on herkkä laji ja pitää iskeä, kun tulee tilaisuus. Pitää olla pelissä koko ajan kiinni ja aistia asioita, Lehtonen jatkoi.

– Meillä on todella hyvä dynamiikka joukkueessa ja tästä on todella mukava jatkaa!

Hallitsevan Suomen mestarit Siren / Nurminen ovat voittaneet kaikki yhdessä pelaamansa kotimaan kiertueen turnaukset ja perättäisiä otteluvoittoja on nyt 26 ja ilman erätappioita on menty jo 48 erää. Koko kaksikon rekordi on kiertueelta nyt 35-1.

Seuraavaksi Siren / Nurminen osallistuu Viron kiertueen osakilpailuun Tallinnassa kahden viikon kuluttua.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote