Lopella ammuttiin viikonloppuna kovatasoinen skeet-kilpailu. Timi Vallioniemi ja Tommi Takanen tekivät Sako-Franchi GP:n miesten peruskilpailussa ennätyksensä 124 ja Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen rikkoivat 123 kiekkoa. Finaalissa voiton vei SE:tä sivuavalla tuloksellaan Eetu Kallioinen.

Lopella nähtiin erinomaisissa olosuhteissa kovatasoinen skeet-kilpailu. Timi Vallioniemi (A-HA) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) tekivät miesten peruskilpailussa ennätyksensä 124. Eetu Kallioinen (A-HA) ja Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) rikkoivat 123 kiekkoa ja jäivät ennätyksistään kiekon päähän. Pesonen ampui viime vuonna Suomelle olympiamaapaikan Tokion olympialaisiin.Ala-Hämeen Ampujat (A-HA) järjesti viikonloppuna Lopen ampumaurheilukeskuksessa Sako-Franchi GP:n, johon osallistuivat melkein kaikki skeetin maajoukkueampujat. Koronarajoitteet hidastivat jonkin verran kisojen läpivientiä normaaleihin kilpailuihin verrattuna. Tuomaritoimintaa oli tarkennettu ja ampujien eräkokoa pienennetty.

Kallioinen vei lopulta finaalissa voiton tuloksellaan 59, joka sivuaa Suomen ennätystä. Sen ovat aiemmin ampuneet Kallioinen ja nyt kolmanneksi sijoittunut Aleksi Ahokas (A-HA). Takanen oli lopulta toinen ja Vallioniemi neljäs.

Kallioinen harmitteli sitä, että kilpailu jäi ”pikkuisen vajaaksi” ja peruskilpailun parhaalle jaossa ollut haulikko jäi saamatta.

– Se oli melkein hyvä viikonloppu, ja nälkää jäi. Finaalissa olisi pitänyt rikkoa kaikki 60 kiekkoa. Tämä oli yksi kovatasoisimmista kotimaassa käydyistä skeet-kilpailuista. Se näytti minulle, että oikealla tiellä ollaan.

Takanen oli tyytyväinen kilpailuunsa, jossa hänen peruskilpailunsa ennätys koheni yhdellä kiekolla ja jonka finaalissa hän sivusi ennätystään.

– Hyvä kisa, hyvä momentum pääkopassa läpi kisan! Teknisesti erinomaista ampumista, yksi hermolipsahdus peruskisan nelosen tupliin. Tämän kauden kova panostus (virkavapaa töistä) alkaa näkyä kisoissakin, joihin olen enemmän kuin tyytyväinen, hän sanoi.

Vallioniemi oli tyytyväinen peruskisansa tulokseen, vaikka viimeisen kierroksen yksi virhe jäi harmittamaan.

– Sää ja kisajärjestelyt olivat erinomaiset koko viikonlopun ajan. Finaaliin jäi vielä parannettavaa, hän summasi.

Oskari Lehtimäki (Kurikan Ampujat) voitti M20-sarjan ja teki peruskisassa uuden ennätyksensä 119. Entinen ennätys koheni kolmella kiekolla.Naisten skeetin voitti Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille), jonka peruskilpailun tulos oli 115 ja finaalin voittotulos 52. Hän tuli äidiksi noin puolitoista kuukautta sitten ja ehti harjoitella ennen kilpailua kuusi kertaa.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote