Hakkuri Piia Korhonen siirtyy kolmen Saksan kauden jälkeen lentopalloilemaan Italiaan. 23-vuotiaan Korhosen uusi seura on Geovillage Hermaea Olbia.

Olbia sijoittui kesken jäänellä 2019-2020 kaudella kaksilohkoisen A2-liigan lohkossaan viidenneksi. Kaikkiaan A2-liigassa oli mukana 20 joukkuetta.

– Erittäin innoissani odotan, että saan liittyä uuden joukkueen mukaan. Minulla on aina ollut haaveena pelata Italiassa ja tämä joukkue vaikutti sopivalta seuraavalta stepiltä.

– Italia tulee varmasti olemaan erilainen paikka asua ja liigojen välilläkin varmasti on jotain eroa. Odotan mielenkiinnolla uusia haasteita ja oppeja, mitä tulen saamaan. Erittäin positiivisin ja odottavaisin mielin olen siis Olbiaan lähdössä.

Euran Raikun Korhonen pelasi kolme edellistä kautta Bundesligassa Dresdenissä, jossa voitti Saksan Cupin kahdesti. Maajoukkueessa 68 kertaa esiintynyt Korhonen on valittu mm. vuoden lentopalloilijaksi 2018 sekä kauden naistulokkaaksi 2014. Suomen Mestaruusliigassa hän saavutti ennen ulkomaille lähtöään yhden mitalin jokaista väriä ja kaksi Suomen Cupin hopeaa. Liigätähdistöön hänet valittiin 2016 ja 2017.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote