Mitä ihmettä? Suomalaisjuoksija saapui paikalle vain katsomaan – Lainasi varusteet ja paineli lopulta koko kilpailun voittoon: ”Alkoi tehdä mieli”

© Kuva: Juha Tamminen
Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Saarijärven juhannuskisojen miesten 3000 metrillä kilpailun yllätysvieras HKV:n Eero Saleva sumensi kotiyleisön edessä voittoa jahdanneen Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesasen voittotoiveet. Saleva karkasi Piesaselta viimeisellä kierroksella ja voitti ajoin 8.18,34–8.20,05.

Saleva tuli alunperin kisapaikalle vain katsomaan kisaa.

– Pohkeessa on ollut pientä vaivaa ja ajattelin säästellä sitä, mutta kun tulin kentälle, alkoi tehdä mieli juosta. Lainasin Joonas Rinteeltä juoksuhousut ja autossa oli tuliterät piikkarit, joten piti lähteä mukaan, Saleva kertoi.

Joonas Rinne vauhditti juoksua 1500 metriin, joka kulki 4.04:ään.

– Vauhti oli minulle sopivaa. Yhtään ei olisi tarvinnut mennä kovempaa, Saleva sanoi.

Piesanen kertoi tehneensä kevään mittaan uransa parhaita harjoituksia, mutta kilpailussa kehon vire ei ollut sama.

– Treenien perusteella tuollainen 8.15:n loppuaikaan tähtäävän vauhdin olisi pitänyt olla helppoa, mutta nyt juoksu oli sinnittelyä. Lihaksisto oli väsyneen tuntuinen, Piesanen sanoi.

Lempäälän Kisa Yleisurheilun Leevi Keronen oli kolmas ennätysellään 8.27,85. Ennätystään kohensi myös neljänneksi juossut IK Falkenin Robin Kronqvist ajalla 8.29,04.

Lähde: Urheiluliitto

Tampa Bay ja Columbus pudotuspeleissä vastakkain! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!